2018'de Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı kaç TL?

2018'de Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı kaç TL?
30 Ocak 2018 - 21:34

Kentsel dönüşüm kira yardımı ücretleri için 2018 ile birlikte yeni güncelleme yapıldı. Bakanlık 2018 yılında kentsel dönüşüm projelerinde vereceği kira yardımı tutarlarını zamlı olarak yeniledi.

Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü Türkiye'nin pek çok ilinde proje alanlarında özellikle ev sahipleri için oldukça önemli bir konu olan kira yardımları için Bakanlık 2018 yılı başı itibariyle zamlı tarifeyi açıkladı. Kentsel dönüşüm kira yardımı paralarına gelen zam ne kadar oldu?

2018 yılı itibariyle kentsel dönüşüm projelerinde bina ve evsahiplerine ödenecek olan kira artışı ücretleri için Bakanlık tarafındna yapılan zam çalışmasına ilişkin rakamlar bugün açıklandı. Kira yardımları için şartları ve koşulları sağlayan ev sahipleri ve kiracılara yeni evlerine geçecekleri süre içerisinde kiraladıkları ev için devlet tarafından resmi olarak belirlenen kira yardımları bir kez daha güncellendi. 

Kentsel dönüşüm projelerinin yükseldiği alanlarda yıkılan evlerin sahipleri için 2018'de ödenecek kira yardımı bedelleri bu sabah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Kentsel dönüşüm kira yardımı miktarı resmi olarak güncellenmiş oldu.  2018 kentsel dönüşüm kira yardımı olarak ev sahiplerine ne kadar ödenecek? İstanbul, Ankara ve İzmir gibi dönüşümün hızla devam ettiği Büyükşehirler için kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL olacak işte son dakika detaylar.

Kentsel dönüşüm projelerinin yoğun olarak yükseldiği iller arasında özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde en yüksek 960 liraya, nüfusu daha az olan illerde ise 595 lira olarak belirlenmiş oldu. En yüksek kentsel dönüşüm kira artışı rakamı 100 TL zamlanmış olarak 2018 yılı boyunca geçerli olacak.

 860 TL'den 960 TL'ye yükseltildiği üç büyük şehir Ankara, İstanbul, İzmir'de de kiracılara bir kez olmak şartıyla bin 920 TL, sınırlı ayni hak sahibine ise yine bir kez olmak üzere 4 bin 800 TL olarak belirlenmiş oldu.

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce'de ise kiracılara bir kez olmak üzere bin 350 TL, sınırlı ayni hak sahibine 3 bin 375 TL.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale'de ise kentsel dönüşüm kira yardımı 755 lira olacak. Bu kentlerde kiracılara bir kez olmak şartıyla bin 510 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise 3 bin 775 TL.

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van'da 830 TL olarak belirlendi. Bu şehirlerde kiracılara bir kez olmak şartıyla bin 660 TL, sınırlı ayni hak sahibine ise 4 bin 150 TL.

905 TL olarak belirlendiği Adana, Antalya, Bursa ve Konya'da da kiracılara bir kereye mahsus olmak üzere bin 810 TL, sınırlı ayni hak sahibine ise 4 bin 525 TL.

  • 0 Yorum